Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2020

Gösterim: 1857

Fen Bilimleri Enstitümüz İlk Mezununu Verdi

Fen Bilimleri Enstitümüz İlk Mezununu Verdi

“Geleceğe Açılan Köprü” sloganı ile faaliyetlerine tüm hızıyla devam eden üniversitemizde, lisansüstü mezunu veren Anabilim Dalı ve bölümlerin sayısı da artmaya devam ediyor.

2018-2019 Öğretim yılı güz döneminde ilk öğrenci alımını yapan Fen Bilimleri Enstitüsü Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Teknolojileri Anabilim Dalı, Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Teknolojileri Tezli Yüksek Lisans Programı ilk mezununu verdi. Jüri tarafından tez savunma sınavında başarılı bulunan Mustafa ŞEN, Fen Bilimleri Enstitümüzün ilk yüksek lisans mezunu ünvanını da almış oldu.

Dr. Öğr. Üyesi Adem DALCALI danışmanlığında hazırladığı “ Havacılıkta Kullanılan Akıllı Teknolojilerin Performans Değerlendirilmesi ve Gelecek Önerileri” isimli Yüksek Lisans Tezini, jüri üyeleri Prof. Dr. Mehmet TEKTAŞ, Dr. Öğr. Üyesi Akif KARAFİL ve Dr. Öğr. Üyesi Adem DALCALI’ya 21 Temmuz 2020 tarihinde başarılı bir şekilde sunan öğrencimiz Mustafa ŞEN, Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Teknolojileri Tezli Yüksek Lisans Programının da ilk mezunu oldu.

Yüksek lisans tez savunması sonrasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Abdullah Yeşil, Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Teknolojileri Anabilim Dalı Başkanı ve Jüri Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tektaş, Danışman Dr. Öğr. Adem DALCALI, Jüri Üyesi  Dr. Öğr. Üyesi Akif KARAFİL ve lisansüstü öğrencimiz Mustafa ŞEN hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bu mezuniyetin Enstitü açısından çok değerli olduğunu ifade eden Enstitü Müdürümüz Doç. Dr. Abdullah YEŞİL, “öğrencimiz Mustafa ŞEN’i tebrik eder, gelecek hayatında başarılar dilerim. En yakın zamanda Enstitümüz bünyesinde doktora mezunu da vererek çıtayı daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz.” dedi.


Fotoğraflar