Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2020

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZ TÜBİTAK 1002 HIZLI DESTEK PROJELERİNDE GÖREV ALIYOR

Enstitü Müdürümüz Doç. Dr. Abdullah YEŞİL, yürütücüsü olduğu “Yüksek Dereceden Lineer Olmayan Memkapasitör ve Memindüktör Tasarımı ve Uygulamaları” adlı TÜBİTAK-1002 Hızlı Destek Projesi 15 Mart 2020 tarihinde kabul edilmiştir. Proje kapsamında proje ekibi ve bursiyerler ile, “yüksek dereceden emülatör devreleri” üzerine akademik çalışmalar yürütecektir.  Yapılan çalışmalar sayesinde memristör ve memkapasitör elemanlarının emülatör gerçeklemelerinin yapılabilmesi amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında Enstitümüz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim dalındaki doktora öğrencimiz Muhammet Oğuz KORKMAZ ve yüksek lisans öğrencimiz Ahmet Hüdai KAYA 9 ay süreyle bursiyer olarak çalışmaya başlamıştır. Öğrencilerimize, çalışma süreleri boyunca TÜBİTAK tarafından burs sağlanacaktır. Proje ekibine başarılar dileriz.