Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2022

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans

Program Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 11/07/2019 tarihli yazısı ile kabul edilerek açılmış olup 2019-2020 Eğitim – Öğretim yılı Güz yarıyılı itibariyle öğrenci kabulüne başlamıştır.​

Üniversitemizin bilimsel ve teknolojik altyapısını kullanarak, Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında ileri düzey bilgi birikimine sahip, bu alanda özgün araştırma yapabilen, edindiği bilgileri teorik ve pratik alanlarda uygulayabilen, bilimsel araştırmayı, etik ve akademik değerleri öncelikli hedef edinen mühendisler yetiştirmektir. Yapay sinir ağları, kablosuz haberleşme, aktif devre sentezi, güç elektroniği, yenilenebilir enerji kaynakları, elektrik makinaları, elektrik makinalarında titreşim ve gürültü, güç sistemlerinin planlanması ve işletilmesi, optimizasyon, non-lineer devreler ve sistemler, elektrik enerjisi ve güç sistemleri ve sinyal işleme alanlarında çalışılması hedeflenmektedir.

Ad-Soyad: Doç. Dr. Muhammet Nuri SEYMAN

Tel: +90 266 606 3512