Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2024

Gösterim: 94

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Tezli YL Programı

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans

Program Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 02/08/2023 tarihli yazısı ile kabul edilerek açılmış olup 2023-2024 Eğitim – Öğretim yılı Güz yarıyılı itibariyle öğrenci kabulüne başlamıştır.

Programın Amacı

● Gemi inşaatı, gemi hidromekaniği, deniz üstü yapılar, deniz teknolojileri ve gemi makineleri gibi konularda dünyada ve ülkemizde tezli yüksek lisans programları bulunmaktadır. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi bünyesinde de adı geçen bölüm mevcut olup, öğrenci ve akademik personelin bu alanda lisans üstü seviyede eğitim ve araştırmalar yapmaları amacıyla açılması planlanan Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı’nın bu konuda altyapı ve imkân sağlayacaktır. Açılan tezli yüksek lisans programı, başta Üniversitemiz Denizcilik Fakültesi’nin mevcut lisans program öğrencileri olmak üzere, denizcilik, gemi inşaatı ve gemi makineleri gibi alanlara ilgi duyan lisans mezunları için bir fırsat oluşturmaktadır. Programa dahil olan öğrencilerin yapacakları tez çalışmalarıyla uluslararası, ulusal ve bölgesel çapta denizcilik, gemi inşaatı, gemi hidromekaniği, yüzer yapılar, gemi makineleri gibi alanlara önemli katkılar yapacaktır. ● Bandırma ilçesi ve çevre bölgelerinde alana yönelik kadro ihtiyacının artarak devam etmesi, bu nedenle alana yönelik yetişmiş uzman ihtiyacının, özellikle de yeni üniversitelere yönelik akademik kadro ihtiyacının giderilmesine katkıda bulunmak, ● Yabancı uyruklu başarılı lisans öğrencilerinin Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Lisansüstü eğitimine devam edebilmesinin sağlanarak eğitimin uluslararası düzeyde olmasına katkı sunulması, ● Üniversitemizde mevcutta gemi inşaatı alanında lisans eğitimi bulunmaktadır. Buradan mezun olan öğrencilerin akademik hayata kazandırılması ve alanlarında uzmanlaşmalarına katkı sağlamak.

Detaylar

Programın Adı Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Programın Dili / Süresi Türkçe / 4 Yarıyıl Eğitim Türü Tam Zamanlı Örgün Öğretim Kazanılan Derece Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Derecesi

Kabul Koşulları

Yüksek Lisans programına kabul koşulları, öğrenci kontenjanları, aday öğrencilerde aranacak nitelikler ile başvuru ve değerlendirme sürecine ait bilgiler her ilan döneminde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü web sayfasında ilan edilmektedir.


Program Sorumlusu

 

Ad-Soyad:Doç. Dr. Ali ERÇETİN

Tel: +90 266 606 2038

E-mail: aercetin@bandirma.edu.tr


Program Akademik Kadrosu

Doç. Dr. Ali ERÇETİN

Anabilim Dalı Başkanı-Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Bölümü

Doç. Dr. Levent BİLGİLİ

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Bölümü

Dr. Öğr. Üyesi Sabri ALKAN

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü

Dr. Öğr. Üyesi Salih Seçkin EROL

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Bölümü